Snelle levering door PostNL met Track & Trace.

Gezond Bezig Zijn staat voor veilig winkelen en betalen.

Blanco verpakking. Gezond Bezig Zijn wordt niet als afzender vermeld.

Bestel op werkdagen voor 16:30, dan wordt uw pakket dezelfde dag nog verzonden.

Haaruitval bij vrouwen

http://gezondbezigzijn.nl/img/info-advies/haaruitval_vrouwen.jpg Ongeveer de helft van de vrouwen krijg te maken met haaruitval. Dit kan door verschillende oorzaken komen maar is vaak een gevolg van veranderingen in de hormoonhuishouding. We bespreken hoe haaruitval ontstaat en wat je er tegen kunt doen.

Hoe groeit een haar
Het haargroeicyclus begint in de anagene groeifase. Hierin groeit de haar drie tot vijf jaar. Vervolgens komt de haar in de katogene fase, de fase tussen groei en rust. Na enkele weken breekt de telogene fase aan, dit wordt ook wel de rustfase genoemd. De haar stopt met groeien en na ongeveer vier maanden valt de haar uit. Er wordt een nieuwe haar aangemaakt en het proces herhaalt zich.

Haaruitval door stress en lichamelijke veranderingen
Door stress en lichamelijke veranderingen kan het haarverlies in eens heel snel gaan. Veel haren komen al na enkele weken tegelijk in de telogene fase terecht en na vier maanden vallen ze uit. Doordat er te veel haren tegelijk uitvallen ontstaat er een kale plek. Deze vorm van haarverlies wordt telogeen haarverlies genoemd en komt vaak voor na een bevalling, ernstige ziekte, streng diëten, een operatie, bloeding of een lange periode met hoge koorts.

Meestal herstelt het lichaam dit uiteindelijk zelf weer. Wanneer het haarverlies langer dan zes maanden aanhoudt noemen we dit chronisch haaruitval. Vaak komt dit voor bij bloedarmoede, een schildklierafwijking of een niet goed werkende alvleesklier, lever of nieren. Ook kan het gebruik van bepaalde medicijnen zoals bloedverdunners, bètablokkers, chemotherapie of een overmatige inname van vitamine A chronisch haarverlies veroorzaken.

Erfelijk haarverlies
Alopecia androgenetica is een erfelijke aandoening waarbij de haarzakjes receptoren voor hormonen (testosteron) bevatten. Testosteron kan de lengte van de haargroei beïnvloeden. Hoe meer receptoren er in het haarzakje aanwezig zijn hoe korter de groeifase van de haar zal zijn. De groeifase kan verkort worden van drie tot vier jaar naar enkele maanden. Nieuwe haren uit het haarzakje kunnen ook telkens dunner worden.

Vrouwen in de overgang hebben hier vaak mee te maken doordat hun oestrogeen en progesteronspiegel daalt. Ze krijgen hierdoor een relatief hoge testosteronspiegel. 1 op de 3 vrouwen boven de 70 jaar krijgt hier last van. Onder de 30 jaar is dit maar 3 tot 6% van de vrouwen.

De haargroei verbeteren
In de meeste gevallen verbetert het lichaam de haargroei vanzelf weer als de oorzaak weggenomen wordt. Na de ziekte of na het stoppen van het medicijngebruik wordt de haargroei weer normaal. Ook na de overgang of hormonale schommeling herstelt de haargroei zich in de meeste gevallen weer. In sommige gevallen blijven er echter kale plekken ontstaan of heeft het lichaam wat extra hulp nodig om de haargroei sneller te herstellen. Hiervoor zijn natuurlijke middelen beschikbaar verkrijgbaar op deze website.

Producten die haaruitval verminderen.
Klik op het product om het te bestellen.

Hairfusion, Regrow, Better Hair Man, Better Hair Vrouw, Famoushair, More Hair

Waarom bij Gezond Bezig Zijn?

  • Unieke eigen producten
  • 100% natuurlijke producten
  • Groot assortiment
  • Veilig betalen met o.a. iDeal
  • Snelle levering
  • Discrete verzending
  • Hoge stapelkortingen

Discreet verzonden

  • Uw pakket wordt niet bij de buren geleverd.
  • Blanco verpakking. Gezond Bezig Zijn wordt niet als afzender vermeld
  • U kunt uw pakket anoniem bij ons ophalen