Snelle levering door PostNL met Track & Trace.

Gezond Bezig Zijn staat voor veilig winkelen en betalen.

Blanco verpakking. Gezond Bezig Zijn wordt niet als afzender vermeld.

Bestel op werkdagen voor 16:30, dan wordt uw pakket dezelfde dag nog verzonden.

Een vollere bos haar

http://gezondbezigzijn.nl/img/info-advies/voller_haar.png Iedereen wil een mooie volle bos glanzend haar. Maar hoe hou je je haar gezond? Welke invloed heeft wassen, föhnen en je voeding op je haar? We geven je een aantal tips.

Je haar wassen
Het wassen van je haar met shampoo is eigenlijk bedoeld om je hoofdhuid te reinigen, voor je haar doet het niet perse iets goeds. Hoe langer, dikker en gekrulder je haar des te langer mag de periode zijn tussen twee wasbeurten. Talg uit talgkliertjes van je hoofdhuid wordt namelijk minder snel door het haar verspreidt dan bij een kort kapsel.

Stress
Vaak wordt gezegd dat je van stress grijs haar krijgt. Het is nog onduidelijk of stress celveroudering kan versnellen maar wel is het duidelijk dat het haarverlies teweeg kan brengen. Stress kan door emotionele redenen komen of door het gebruik van medicijnen, afvallen of een ziekte.

Föhnen
Föhnen, stylen en verven kan het haar beschadigen. Daarbij kunnen chemische stoffen en hitte de hoofdhuid irriteren. Houd de föhn daarom altijd op een afstandje en kies voor natuurlijke haarkleurmiddelen. Vraag daarbij advies bij een professional. Dit geldt ook voor stylen en permanenten.

Voedsel voor een gezonde haargroei
Eiwitten
Haar bestaat voor een groot deel uit eiwitten, vooral uit keratine. Een gebrek aan eiwitten zal je haar slap en dun maken. Kies daarom voor mager vlees, vis, kip, vetarme kaas, bonen, eieren, amandelen en yoghurt. Pas op met steak, dat verhoogt je testosteron en kan op langer termijn haarverlies veroorzaken.

IJzer
Haarzakjes hebben veel voedsel nodig om nieuwe haren aan te maken. Hierbij is een goede bloedsomloop in de hoofdhuid belangrijk. Om meer zuurstof te verspreiden en zo de bloeddoorstroming te bevorderen is hemoglobine belangrijk. Hemoglobine is een component in rode bloedlichaampjes waar zuurstofmoleculen aan hechten. Dit vindt je terug in voedsel waar veel ijzer in zit, zoals lever, rozijnen, kersensap, appelstroop en cranberrysap. Om de opname van ijzer te verhogen is vitamine C belangrijk, dit kun je halen uit bijvoorbeeld sinaasappelsap.

Silica
Silica wat je via groente en fruit binnen krijgt werkt bevorderlijk voor de haargroei. Silica zit in taugé, de schil van een komkommer, rode en groene paprika en aardappelen. Eet ze rauw of licht gekookt, door ze helemaal te koken gaan de voedingswaardes verloren.

Zink
Zink helpt de haarfollikels versterken. Voedsel zoals garnalen, mosselen en oesters bevatten veel zink. Eet echter niet te veel zinksupplementen want dat kan tot haarverlies leiden.

Producten die de kwaliteit van je haar kunnen verbeteren.
Klik op het product om het te bestellen.

Hairfusion, Regrow, Better Hair Man, Better Hair Vrouw, Famoushair, More Hair

Waarom bij Gezond Bezig Zijn?

  • Unieke eigen producten
  • 100% natuurlijke producten
  • Groot assortiment
  • Veilig betalen met o.a. iDeal
  • Snelle levering
  • Discrete verzending
  • Hoge stapelkortingen

Top 5 beste producten

€ 74.85 € 69.95
€ 21.80 € 19.60
€ 74.85 € 64.95
€ 74.75 € 62.75
€ 29.95

Discreet verzonden

  • Uw pakket wordt niet bij de buren geleverd.
  • Blanco verpakking. Gezond Bezig Zijn wordt niet als afzender vermeld
  • U kunt uw pakket anoniem bij ons ophalen