Snelle levering door PostNL met Track & Trace.

Gezond Bezig Zijn staat voor veilig winkelen en betalen.

Blanco verpakking. Gezond Bezig Zijn wordt niet als afzender vermeld.

Bestel op werkdagen voor 16:30, dan wordt uw pakket dezelfde dag nog verzonden.

Alcohol en de kater

http://gezondbezigzijn.nl/img/info-advies/alcohol_kater.jpg Iedereen heeft het wel eens meegemaakt. Je hebt een gezellig feestje en drinkt een paar borrels te veel. De volgende dag wordt je wakker met een kater. Je voelt je slap, moe, misselijk en hebt hoofdpijn. Wat gebeurt er precies in je lichaam en hoe kun je een kater verminderen?

Het effect van alcohol op je lichaam
Alcohol wordt via het bloed door het lichaam verspreid. Het drinken van veel alcohol kan vervelende lichamelijke klachten opleveren, je hebt de volgende dag dan een kater.

Maagklachten, misselijkheid en overgeven: De maagslijmvliezen worden geprikkeld waardoor er meer maagzuur geproduceerd wordt. Op die manier kan het maagslijmvlies aangetast raken. Een geïrriteerd maagslijmvlies kan misselijkheid veroorzaken en doordat de maagwand samentrekt kun je gaan overgeven.

Droge mond en vermoeidheid: Alcohol stimuleert de vochtafdrijving waardoor het lichaam uitdroogt. Je nieren scheiden veel water uit waardoor je je moe voelt en een droge mond hebt.

Hoofdpijn: De lever breekt de alcohol af. Hierdoor ontstaat de giftige stof aceetaldehyde die hoofdpijn veroorzaakt. Ook heeft alcohol een vaatverwijdende werking. Doordat de bloedvaten in en rond de schedel uitzetten kun je hoofdpijn krijgen. Mensen die gevoelig zijn voor migraine kunnen een migraineaanval krijgen.

Black out: Na te veel drinken kunnen er vergiftigingsverschijnselen optreden die een storing in de hersenen veroorzaken. Informatie uit het korte termijn geheugen worden niet meer doorgegeven naar het lange termijn geheugen. Je kunt de volgende dag dingen niet meer herinneren. Regelmatige black outs kunnen schadelijk zijn voor de hersenen en het geheugen.

De kater bestrijden
Ontbijten: Een goed ontbijt kalmeert je maag. Toast en fruit zijn goede opties maar eieren ook. Pas op met vettig eten omdat je maag nog aan het herstellen is. Ook kruidenthee is niet aan te raden omdat dit de afbraak van alcohol verminderd.

Tekorten aanvullen: Drink voldoende water om je vochttekort aan te vullen. Als je voor thee kiest, neem dan groene thee omdat deze niet uitdroogt. Zwarte thee en koffie onttrekken juist vocht. Vul ook je tekort aan vitaminen aan door voldoende fruit te eten.

Rust: Houd je rustig en ga op tijd naar bed zodat je lichaam voldoende rust heeft om te herstellen. Ga ook niet sporten op de dag dat je een kater hebt, je lichaam heeft al genoeg te verduren. Sporten kan een paar dagen later wel helpen de afvalstoffen uit je lichaam te zweten.

Medicijnen: Pijnstillers zoals ibuprofen kunnen de pijn verminderen maar neem nooit paracetamol. Dit kan in combinatie met alcohol slecht zijn voor je lever en nieren. Er zijn anti-katerpillen met natuurlijke ingrediënten die de afbraak van alcohol bevorderen. Het voordeel hiervan is dat ze geen schadelijke bijwerkingen voor je lichaam hebben.

Producten om alcohol sneller af te breken.
Klik op het product om het te bestellen

KG-2,

Waarom bij Gezond Bezig Zijn?

  • Unieke eigen producten
  • 100% natuurlijke producten
  • Groot assortiment
  • Veilig betalen met o.a. iDeal
  • Snelle levering
  • Discrete verzending
  • Hoge stapelkortingen

Discreet verzonden

  • Uw pakket wordt niet bij de buren geleverd.
  • Blanco verpakking. Gezond Bezig Zijn wordt niet als afzender vermeld
  • U kunt uw pakket anoniem bij ons ophalen